Prijsoverzicht KPN, Ziggo, Delta en Caiway

Van provider wisselen is natuurlijk een beetje gedoe, vooral als je al lang klant bent. Het lijkt dan bijvoorbeeld dat je veel voordeel krijgt omdat je al zo lang klant bent. Maar is dit wel zo? Ben je voordeliger uit door klant bij je huidige provider te blijven of is kiezen voor glasvezel goedkoper? Wij zochten het uit.

Prijsoverzicht

We hebbende tarieven van de providers KPN, Ziggo, Delta en Caiway op een rijtje gezet. Hieruit komen een aantal interessante dingen naar voren die we graag met je doornemen.

Prijsoverzicht gemaakt door Renkum op Glasvezel op 10 februari 2021 (klik op de afbeelding om te vergroten)
  • Op basis van de normale tarieven schelen de providers elkaar niet zoveel
  • Bij KPN krijg je de laagste internet-snelheden, waaraan je kunt zie dat dit netwerk snelheidstechnisch op z’n einde loopt. Het kan en wordt gewoon niet meer sneller.
  • Bij Delta/Caiway krijg je in vergelijking met KPN voor hetzelfde bedrag een veel snellere verbinding
  • Bij de actietarieven springt Caiway er bovenuit door de goedkoopste van allemaal te zijn

Serviceniveau

Leuk al die prijzen, maar hoe zit het met het serviceniveau van de providers? Op basis van reviews op het internet (Trustpilot bijvoorbeeld) komen alle providers – dus ook KPN en Ziggo – er niet goed uit. In onze optiek kun je dan beter het overzicht van de Consumentenbond bekijken. Dit overzicht verschilt per kwartaal en geeft het handigste weer hoe gebruikers de service van hun provider beoordelen.

Zorgeloos overstappen naar glasvezel

Tijdens onze Live Q&A op 10 februari vertelde Alex Driessen van Delta Fiber Netwerk meer over de providers Caiway en Delta. Hieruit kwam naar voren dat Caiway meer focust op de laagste prijs en Delta veel meer service gericht lijkt. Provider Delta gaat daarin zelfs zo ver, dat ze bij de installatie bij jou thuis de televisie instellen, tot maximaal drie wifi-accesspoints installeren en zelfs kabelgoten aanleggen om alles netjes weg te werken. Ken jij een provider die dit ook doet?

Ja, maar… korting met mobiel

Klopt, dit is een aandachtspunt. Maar zowel Caiway als Delta bieden mobiele abonnementen aan, met vergelijkbare kortingen, extra’s en data verdubbelingen. Dus overweeg je om weer alles bij één provider onder te brengen, dan kan dit dus ook bij deze providers. Toch willen we je wijzen op bijvoorbeeld Simyo (KPN-netwerk), Simpel (T-Mobile-netwerk) en HollandsNieuwe (Vodafone-netwerk). Dit zijn zgn. virtuele providers zonder eigen netwerk, maar met doorgaans heel voordelige tarieven. Zo voordelig zelfs dat de kortingen die je krijgt in combinatie met je vaste KPN- of Ziggo-verbinding niets zijn bij de normale tarieven die virtuele mobiele providers bieden.

Ga jij overstappen?

Laat jezelf goed informeren. Heb je nog vragen? Stel ze dan bijvoorbeeld aan ons inwonersinitiatief (info@renkumopglasvezel.nl) of bel met PC-Score. Je aanmelden voor glasvezel kan op www.gavoorglasvezel.nl, via zes Renkumse verenigingen of via PC-Score (bel 0317-350095 (keuze 2), mail naar info@pcscore.nl of klik). Al stap je maar voor één jaar over! Hiermee help je de 30% drempel te halen en nóg dit jaar glasvezel aan te laten leggen in Renkum en Heelsum.

1 reactie op “Prijsoverzicht KPN, Ziggo, Delta en Caiway”

  1. Ziet er veelbelovend uit. Zeker het eerste jaar ben je veel goedkoper uit en op de langere termijn een enkele Euro voordeliger en dan met een veel snellere internetverbinding.

Reacties zijn gesloten.