PC-Score helpt je naar provider-onafhankelijk e-mailadres

In onze reeks waarin we plaatselijke ondernemers interviewen over glasvezel, vandaag Pieter-Jan de Kleuver medewerker bij computerwinkel en IT-dienstverlener PC-Score in Renkum. Hij adviseert iedereen een provider-onafhankelijk e-mailadres te nemen en de glasvezelverbinding in te zetten voor snelle backups.

Winkel en IT-diensten

Inmiddels is PC-Score alweer 15 jaar in Renkum te vinden. In de winkel verkopen Wouter en zijn team diverse accessoires zoals inkt, kabels, toetsenborden en muizen. Daarnaast notebooks en computers van onder andere Acer, Lenovo en Apple. “De meeste mensen kennen onze winkel aan de Dorpsstraat, maar in hetzelfde pand hebben we een helpdesk voor thuis en een helpdesk voor bedrijven,” vertelt Pieter-Jan. “Achter ons pand bevindt zich bovendien een technische dienst. Zij voeren diverse werkzaamheden uit. Bijvoorbeeld het vervangen van notebook-schermen, het uitvoeren van nieuwe systeem-installaties of het maken van een back-up.”

Goed werkende internetverbinding belangrijk

Via hun helpdesk helpt PC-Score klanten op afstand met software zoals TeamViewer. “We merken dat een goede werkende internetverbinding hiervoor van belang is,” legt Pieter-Jan uit. “En voor backup-diensten is een snelle upload van glasvezel heel wenselijk. We hebben dan ook alle klanten die lid zijn van onze helpdesk een nieuwsbrief over de komst van glasvezel gestuurd. Wij zien het als dé verbinding van de toekomst.”

Provider-onafhankelijke e-mailadres

Pieter-Jan hamert op het hebben van een provider-onafhankelijk e-mailadres. “Wij kunnen helpen met de overstap en migratie naar een ander e-mailadres als je die nu nog hebt van je huidige internetprovider. Overigens adviseren we om deze overstap sowieso te doen, ook als je geen gebruik gaat maken van glasvezel. En uiteraard helpen we graag met het kiezen van een glasvezelabonnement en geven we hierbij advies waar nodig.”

Dorpen aantrekkelijker door glasvezel

“Glasvezel is nodig in de toekomst, we merken dorpen aantrekkelijker worden als er glasvezel wordt aangeboden voor zowel gezinnen als bedrijven,” besluit Pieter-Jan. De winkel van PC-Score is voor vragen weer geopend vanaf 28 april en daarnaast bereikbaar via info@pcscore.nl en telefonisch op het nummer 0317-350095 (keuze 2).

Geef een reactie