Graafwerkzaamheden Renkum/Heelsum in volle gang

Inmiddels is aannemer BAM Infra in een aantal straten van Renkum begonnen met de aanleg van glasvezel. Helaas moeten hiervoor de stoepen open om de glasvezelbekabeling naar de woningen toe te leiden. Wat is de globale planning in de komende tijd? En waar kun je terecht als je opmerkingen hebt over de aanleg? Renkum op Glasvezel legt het aan je uit.

Aanspreekpunt: BAM Infra Telecom

Het interesse-peilen van DELTA Fiber Netwerk zit erop. Voor de aanleg is nu aannemer BAM Infra Telecom aan zet, waarbij het kan zijn dat ze onderaannemers inhuren om het werk op tijd gedaan te krijgen. Zij communiceren voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting bij jou thuis. Vooralsnog vinden alle werkzaamheden die nodig zijn straat voor straat plaats tot en met mei 2022, te beginnen in Renkum waarna Heelsum vanzelf volgt.

Doorgaans wordt het graven vooraf gegaan door een bezoek van een schouwer, die in overleg met de bewoners de toestemming noteert en samen met hen bepaald waar de aansluiting in huis moet komen. Ook worden er brieven met informatie verstuurd, maar het is afhankelijk van PostNL of deze op tijd aankomen.

Opmerkingen over de aanleg?

Heb je gedurende de aanleg van glasvezel vragen? Of ervaar je een klacht of storing als gevolg van de aanleg? Dan kun je contact opnemen met BAM Infra Telecom. Zij helpen je graag op werkdagen tussen 8.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur via telefoonnummer 085 047 90 62 of via e-mail op servicedeskcif@bam.com.

Wat doet de aannemer wel en wat niet?

BAM Infra Telecom is door DELTA Fiber Netwerk ingehuurd om glasvezel aan te leggen. BAM Infra maakt WEL de stoepen open en ze maken deze ook weer dicht. Dit proberen ze zo goed mogelijk te doen, zodat de stoep weer ongeveer lijkt op hoe die voor de graafwerkzaamheden was. Wat doen ze NIET? Zij egaliseren niet de hele stoep. Dergelijk onderhoud aan stoepen is doorgaans de verantwoording van de gemeente. Kortom: door de glasvezelwerkzaamheden krijg je geen nieuwe stoep, maar wordt er – als het goed is – wel zo netjes mogelijk glasvezel aangelegd.

13 reacties op “Graafwerkzaamheden Renkum/Heelsum in volle gang”

 1. ik heb geen communicatie ontvangen dat men met de aanleg begon. “Ineens” stond er iemand in mijn tuin een gat te graven. Op zich niet heel erg, maar had een melding vooraf toch wel willen ontvangen.

  1. Dat is niet zoals DFN en BAM het aan ons hebben verteld, dus we gaan het aan hen doorgeven. Dank voor je bericht!

 2. Wij hebben een brief ontvangen met de vraag of we toestemming geven de kabel naar ons huis? te leggen. Wij hebben geen abonnement afgesloten (gaan dat ook niet doen).
  We weten alleen niet hoe en waar we dat door kunnen geven!
  Hoe wordt dat gecommuniceerd?

  1. Daar hoef je eigenlijk niet voor te doen, behalve toestemming te geven aan de schouwer en graafploeg. Is de schouwer en/of de graafploeg al langsgeweest?

 3. Glenn Lelieveld

  Ze zijn hier in de buurt inderdaad lekker bezig, maar op de vraag wanneer onze straat ongeveer aan de beurt kwam, konden ze geen antwoord geven. Het lijkt me erg prettig voor bewoners om een (grove) inschatting te krijgen indien je ergens in de komende 4 weken aan de beurt bent.

  1. Dankjewel voor je reactie Glenn. Vanuit ons platform hebben we om een gedetailleerde planning gevraagd, al verwachten we deze niet te krijgen. Dit soort werkzaamheden zijn nml nauwelijk exact te plannen. Soms gaat aanleg sneller en soms door bijv een tegenslag trager. Ik kan alleen maar aangeven: je wordt vanzelf geinformeerd door BAM en daarna gaan ze in jouw straat aan de slag

 4. Ik lees nu in de Rijn en Veluwe dat elk huis aangesloten wordt. Het zou toch alleen bij de aanmelders aangelegd worden ? Anders zou het 650 euro kosten als je het later wil. Maar ze leggen het nu toch bij iedereen aan ? Ik neem niet aan dat delta alsnog 650 euro gaat rekenen als het al in je huis zit. En het argument dat je huis beter verkoopbaar wordt, is hiermee ook achterhaald. Iedereen heeft dadelijk een aansluiting, met abonnement of niet.

  1. Hallo Sjoerd. Het klopt wat je hebt gelezen. Dit was aan onze kant ook een verrassing. Er wordt in Renkum/Heelsum bij iedereen aangelegd, ongeacht of je een abonnement hebt afgesloten of niet. Heb je straks WEL een aansluiting, maar GEEN abonnement: dan blijven de kosten van €650 terugkeren als activatiekosten. Wat DELTA Fiber Netwerk zegmaar nu doet in Renkum/Heelsum is de aansluiting vooraf financieren. Het gaat daarbij om een hoop geld! Als je dus later toch een abonnement wilt en van glasvezel gebruik wilt maken, dan krijg je met die €650,- te maken.

 5. Hallo Thijs, ik verwacht dat het een leuke discussie gaat worden met mensen die dadelijk voor de “aanleg” moeten betalen terwijl het al in huis zit. Ik denk dat we door delta een beetje voor de gek gehouden zijn om ons over te halen om nu maar in te tekenen.

  1. Nou het is echt een soort proef ofzo, want in Rhenen zijn alleen deelnemers aangesloten. Dus ik vind niet dat DFN ons voor de gek heeft gehouden. 😀

 6. De schouwer is vorige week langs geweest. In verband met kwetsbare en bijzondere planten in onze tuin wil ik zelf het gat graven voor de kabel. Heb ik het goed begrepen dat dit gat ongeveer 60×60 cm moet zijn en 30 cm. diep? Het zou dus wel handig zijn als ik het kort van te voren weet wanneer het nodig is. Ik snap dat de planning zich niet makkelijk laat voorspellen, maar kan ik daar naar te informeren zodra ik de gravers in de buurt bespeur?

  1. Beste Victor, bedankt voor je bericht. Je kunt hiervoor denk ik het beste met BAM Infra Telecom contact zoeken. Hun contactgegevens staan in het websitebericht hierboven.

 7. Ik denk dat Delta de kosten doorgeeft aan de providers en dat kan niet als je geen abonnement neemt. Neem je later een abonnement dan moet dat toch betaald.

Reacties zijn gesloten.