Doorwerther Pim informeert buren over glasvezel

In onze reeks waarin we inwoners het woord geven over glasvezel, vandaag Pim Maters. Hij woont in Doorwerth in één van de clusterwoningen en werkt bij Breedband in Arnhem. Een bedrijf wat cloud-, netwerk- en internetdiensten levert. Volgens hem is thuiswerken voor veel mensen inmiddels de standaard geworden, waardoor glasvezel onmisbaar is.

Dagelijks bezig met glasvezel

“Vanuit mijn werk bij internet provider Breedband, ben ik dagelijks bezig met glasvezel,” vertelt Pim, die voor dit Arnhemse IT-bedrijf veel internetverbindingen configureert. “Ik weet als geen ander wat de mogelijkheden zijn, en ook vooral wat de beperkingen zijn van bestaande koperverbindingen. Ik werk dus graag mee aan glasvezel in mijn eigen dorp.”

Buren informeren over glasvezel

Tot nu toe heeft Pim vooral kennis ingewonnen over de vraagbundeling van DELTA Fiber Netwerk. “Met deze informatie kan ik vragen van mijn buren in Doorwerth goed beantwoorden. Ik ben ook van plan om informatie uit te zetten in de ‘plein app-groepen’ waar ik deel van uit maak.” Hij hoopt hiermee zoveel mogelijk buurtgenoten te informeren over glasvezel en de aanleg mogelijk te maken.”

Thuiswerken de standaard

Als Pim nadenkt over zijn toekomst, dan denkt aan glasvezel. “Voor mij is het voor mijn werk, heel belangrijk een stabiele goede glasvezelverbinding te hebben. Thuiswerken is bij mijn werkgever nu de standaard geworden. Dus die vezel wordt súper belangrijk voor mij. De huidige koperverbindingen voldoen voor veel mensen nu nog prima. Maar het gaat hard met alle technische ontwikkelingen. We moeten dus eigenlijk wel verder kijken, naar vernieuwing, om problemen in de toekomst te voorkomen. En nu is het aan ons om de kans te benutten en te zorgen dat het er komt!”

Overstappen een hobbel, maar de moeite waard

Pim verwacht dat de 30% vóór 2 juni gehaald zal worden. “Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze zijn verstandige dorpen. Maar het gaat uiteraard nog een mooie uitdaging worden om genoeg mensen te overtuigen. Het nemen van de hobbel, het oversteken van de drempel, in de vorm van het achterlaten van een provider gerelateerd e-mailadres, televisie-diensten en de oude vertrouwde provider. Maar het zal iedereen met zekerheid een prima, simpelweg vergelijkbaar product geven. En dat, met een fantastisch, glorieus toekomst perspectief!”

1 reactie op “Doorwerther Pim informeert buren over glasvezel”

  1. Harry Nieuwland

    Morgen komt er een rapport uit van de ACM.nl over de aanleg van glasvezel in Nederland. Meerdere aanbieders zijn op dit moment bezig om te proberen zoveel mogelijk huishoudens op hun glasvezelnetwerken aan te sluiten. KPN streeft erna om tegen 2026 80% van Nederland aan de glasvezel te hebben verbonden. Ook Delta en T-Mobile streven ernaar ieder meer dan een miljoen huishoudens verglaasd te hebben.
    De ACM adviseert in haar rapport dat Telecom bedrijven investeringen zouden moeten delen in plaats van dat twee glasvezelnetten naast elkaar in de grond worden gelegd. Op dit moment kunnen gemeenten het stapelen van meerdere kabelnetten niet verbieden. De Autoriteit Consument en Markt zou samen met het Ministerie van Economische zaken hiervoor regelgeving moeten opstellen zoals dat in Frankrijk en Spanje al gebeurt. De providers kunnen dan met hun pakketten concurreren en besparen op de dubbele aanleg van kabels.
    Het zou dus goed kunnen zijn dat over een tijdje uw KPN pakket via de Delta kabel wordt aangeboden. Een reden des meer om nu mee te doen en de glasvezel kabel niet mis te lopen.

Geef een reactie