DELTA Fiber Netwerk op weg naar 1 miljoen aansluitingen

Dat we hier in de gemeente Renkum DELTA Fiber Netwerk nog niet zo goed kennen, is in veel andere delen van Nederland wel anders. Het van oorsprong Zeeuwse netwerkbedrijf is op weg om de grens van 1 miljoen glasvezelaansluitingen te doorbreken. Maar wie is DELTA Fiber Netwerk?

Glasvezelnetwerkbedrijven in Nederland

In Nederland wordt glasvezel aangelegd door marktpartijen en dus niet door de overheid. DELTA Fiber Netwerk (DFN) is zo’n marktpartij, net als KPNnetwerkNL en (het wellicht ook onbekende) E-Fiber. Gezamenlijk zijn het de grote drie als het gaat om glasvezelaanleg in Nederland. Sinds eind 2020 beheert DFN 800.000 glasvezelaansluitingen, waarvan 250.000 in de buitengebieden.

DELTA-merken: Caiway, DELTA, ZeelandNet en DELTA Fiber Netwerk

Delta Fiber Netwerk is onderdeel van Delta Fiber Nederland. Delta Fiber Nederland is sinds 2018 in handen van het Zweedse investeringsbedrijf EQT. De merken DELTA, Caiway, Delta Fiber Netwerk en ZeelandNet behoren tot de onderneming. Bij het netwerkbedrijf lag eerst de focus op provinciale buitengebieden, maar inmiddels is deze verschoven naar kleine dorpen en middelgrote steden.

1 miljoen DFN-glasvezelaansluitingen in 2021

Het aantal glasvezelaansluitingen van DELTA Fiber Netwerk groeit hierdoor hard. Voor het eind van dit jaar wil het netwerkbedrijf 1 miljoen glasvezelaansluitingen realiseren. En daarna zal het netwerk nog verder groeien, want naast de vraagbundeling in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze zijn er meer bundelingen actief in onze directe omgeving. Verder wordt over een paar maanden met de aanleg van glasvezel in Renkum en Heelsum gestart.

Ruim 3 miljoen glasvezelaansluitingen in Nederland

Alle marktpartijen samen hebben in heel Nederland momenteel ruim 3 miljoen glasvezelaansluitingen aangelegd. De teller tikt ondertussen door, waaraan DELTA Fiber Netwerk bijdraagt met een groei van zo’n 15.000 (!!) aansluitingen per maand. Wordt jouw woning in Doorwerth, Heveadorp of Wolfheze binnenkort ook op glasvezel aangesloten?

Geef een reactie